„Az embernek hinnie kell abban, hogy van értelme annak, amit tesz.” – Mádl Ferenc

 

Az élet számtalan meglepetést tartogat számunkra, melyekhez elengedhetetlen a nyitottság. Ötgyermekes családapaként, közéleti szereplőként minden nap újabb és újabb kihívásokkal nézek szembe, s életemnek ez a sokszínűsége örömmel tölt el. Az öröm mellett mindig ott a cselekedni akarás. Családomért és hivatásomért igyekszem hittel és odaadással tenni, hogy mindazoknak adhassak, akikért felelősséggel tartozom: gyermekeimnek, szeretteimnek, valamint a Pest megyében élőknek egyaránt.

dr.Tarnai Richárd
"A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket." - Böjte Csaba "Csak akkor érdemes dolgokat létrehozni, ha azok<br />egy icipicit mozdítanak a világon." - Jókai Anna "A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint az<br />emberek és a nemzet szolgálata." - Magyary Zoltán "Csak a nép képes mindig új és új forrást adni a megújhodáshoz.<br />Erre elég bizonyíték ezer év magyar történelme." - Antall József
"A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket." - Böjte Csaba

Fotók

Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1

Friss

Emelkedik a közigazgatásban dolgozók fizetése Európai hulladékcsökkentési hét – Zöld övezet Lezárt utak Rendkívüli időjárási helyzet Dobogókőn Rendkívüli időjárási helyzet Pest megyében
Rendkívüli időjárási helyzet Pest megyében
Szent Erzsébet rózsája-díj

2013. 11. 18.

Tizennegyedik alkalommal nyújtotta át november 17-én a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Szent Erzsébet rózsája-díjat. Az eseményen Tarnai Richárd országgyűlési képviselő is részt vett.

DSC_0376

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat kezdeményezésére „Szent Erzsébet rózsája” elnevezéssel 1999 decemberében díjat alapított az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek elismerésére, és a díjazott személyes példájának felmutatására.

DSC_0381

A kitüntetésre javasoltak közül ebben az évben a testület tagjai Mészáros Gézánét választották ki, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és Szántó Ambrus egyházmegyei karitászigazgató ajánlása alapján. A díjat Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke adta át november 17-én 17 órakor Budapesten, a Honvéd Kulturális Központban.

DSC_0410

Az esten jelen lévő Tarnai Richárd az átadó ünnepséggel kapcsolatban hangsúlyozta, a rászorulókon való segítség mindannyiunk kötelessége.

DSC_0426

Mészáros Gézáné, Boda Márta Judit a kilencvenes évek eleje óta végez folyamatosan kórházi beteglátogató szolgálatot. A kalocsai kórházban hetente három-négy alkalommal járja végig a kórtermeket, valamennyi betegnek lehetőséget nyújtva a beszélgetésre. Személyes odafordulással és törődéssel ajánlja fel számukra az imádságot és Jézus Krisztus szeretetét a szentségekben.

« vissza