„Az embernek hinnie kell abban, hogy van értelme annak, amit tesz.” – Mádl Ferenc

 

Az élet számtalan meglepetést tartogat számunkra, melyekhez elengedhetetlen a nyitottság. Ötgyermekes családapaként, közéleti szereplőként minden nap újabb és újabb kihívásokkal nézek szembe, s életemnek ez a sokszínűsége örömmel tölt el. Az öröm mellett mindig ott a cselekedni akarás. Családomért és hivatásomért igyekszem hittel és odaadással tenni, hogy mindazoknak adhassak, akikért felelősséggel tartozom: gyermekeimnek, szeretteimnek, valamint a Pest megyében élőknek egyaránt.

dr.Tarnai Richárd
"A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket." - Böjte Csaba "Csak akkor érdemes dolgokat létrehozni, ha azok<br />egy icipicit mozdítanak a világon." - Jókai Anna "A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint az<br />emberek és a nemzet szolgálata." - Magyary Zoltán "Csak a nép képes mindig új és új forrást adni a megújhodáshoz.<br />Erre elég bizonyíték ezer év magyar történelme." - Antall József
"A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket." - Böjte Csaba

Fotók

Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1

Friss

Emelkedik a közigazgatásban dolgozók fizetése Európai hulladékcsökkentési hét – Zöld övezet Lezárt utak Rendkívüli időjárási helyzet Dobogókőn Rendkívüli időjárási helyzet Pest megyében
Rendkívüli időjárási helyzet Pest megyében
Ráckevei és szigetszentmiklósi művészek alkotásai a Vármegyeházán

2018. 05. 25.

Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében, május 24-től a Ráckevei és Szigetszentmiklósi Járás művészeinek tárlata látható a pesti Vármegyeházán.

35 kiállító közel 250 képzőművészeti alkotása csodálható meg május 24-től a Pest Megyei Kormányhivatal vármegyeházi épületében. Az 1841-ben átadott klasszicista stílusú épület ódon falai között a kiállítást Tarnai Richárd nyitotta meg. Beszédében emlékeztetett arra, hogy a kormány mandátumának lejártával a jogszabály szerint a kormánymegbízott mandátuma is véget ér, majd az új kormány felállta után nevezik ki az új kormánymegbízottat.

A kiállítás megnyitó a két időpont közé esik, ezért már és még nincs kormánymegbízottja a hivatalnak, így ő most, mint legutóbbi kormánymegbízott köszönti a megjelenteket, hiszen a jövőt nem ismerjük – tette hozzá. Kiemelte, az alkotóművészet magában hordozza a változtatás lehetőségét, de lezárásra, befejezésre törekszik. Az elkészült műalkotással szemben az életünkben azonban mindig van lehetőségünk javítani, mindig van alkalmunk a nagy művet jobbá tenni. A műalkotások a legtöbb esetben pontosan erre a lehetőségre is figyelmeztetnek. Arra, hogy mindig van esély új színt, új hangulatokat, új élményeket bevonni életünkbe – fogalmazott Tarnai Richárd.

„A művészet olyan szükséglete az embernek, mint az evés, ivás” – idézte beszédében Dosztojevszkijt dr. Bekk Mária. A Szigetszentmiklósi Járási Hivatal vezetője kiemelte, a művészet az ember alaptevékenysége, olyan, ami feltölti a szemlélőjét, gazdagítja az életét. Elég, ha csak az őskori emberre gondolunk, aki létrehozta a maga módján a használati edényeit, de már azokat is díszítésekkel látta el, pedig a motívumok a gyakorlati használaton nem változtattak semmit. Pusztán szebb lett tőle az edény. Ez az a szépségélmény, ami örök emberi igénnyé teszi a művészetet – mondta dr. Bekk Mária. A járási hivatal vezetője hangsúlyozta, a kormányhivatal kiállítás sorozatát kiváló kezdeményezésnek tartja, amely művészek és művészetszerető emberek közösségét kapcsolja össze.

„A műalkotás egy szép rezgésnek a megörökítése. Egy lelki mámor feledhetetlenné tevése.” – idézte köszöntőjében Huszár Péter Bence, a Ráckevei Járási Hivatal vezetője a kortársai által egri remetének hívott írófejedelmet. Gárdonyi Géza gondolatai után a ráckevei hivatal vezetője köszönetet mondott a művészeknek, majd a művészetszerető látogatókhoz szólva hangsúlyozta „mindannyian merítsünk erőt a műalkotásokból”.

Saját építésű verklijének dallamaival varázsolt sok évtizeddel ezelőtti hangulatot az ünnepségen Varga László taksonyi orgonaépítő mester, majd a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal zenész munkatársai – Turi András brácsán, Nagy András csellón és Keresztény Csaba hegedűn játszott – dunántúli táncdallamokat és székelyföldi forgatóst adtak elő.

Az ünnepség végén a Dunaharaszti Művészbarátok Körének vezetője, Demjén Gertrúd a művészek nevében mondott köszönetet az esemény megszervezéséért.

« vissza