„Az embernek hinnie kell abban, hogy van értelme annak, amit tesz.” – Mádl Ferenc

 

Az élet számtalan meglepetést tartogat számunkra, melyekhez elengedhetetlen a nyitottság. Ötgyermekes családapaként, közéleti szereplőként minden nap újabb és újabb kihívásokkal nézek szembe, s életemnek ez a sokszínűsége örömmel tölt el. Az öröm mellett mindig ott a cselekedni akarás. Családomért és hivatásomért igyekszem hittel és odaadással tenni, hogy mindazoknak adhassak, akikért felelősséggel tartozom: gyermekeimnek, szeretteimnek, valamint a Pest megyében élőknek egyaránt.

dr.Tarnai Richárd
"A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket." - Böjte Csaba "Csak akkor érdemes dolgokat létrehozni, ha azok<br />egy icipicit mozdítanak a világon." - Jókai Anna "A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint az<br />emberek és a nemzet szolgálata." - Magyary Zoltán "Csak a nép képes mindig új és új forrást adni a megújhodáshoz.<br />Erre elég bizonyíték ezer év magyar történelme." - Antall József
"A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket." - Böjte Csaba

Fotók

Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1

Friss

Emelkedik a közigazgatásban dolgozók fizetése Európai hulladékcsökkentési hét – Zöld övezet Lezárt utak Rendkívüli időjárási helyzet Dobogókőn Rendkívüli időjárási helyzet Pest megyében
Rendkívüli időjárási helyzet Pest megyében
Minden katona erősíti Magyarország biztonságát

2018. 03. 27.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, Szentendrén csaknem 700 új önkéntes területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét március 24-én mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott előtt.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián csaknem 700 új önkéntes területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét szombaton mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter; Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke és Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága fideszes elnöke előtt.
Simicskó István ünnepi beszédében közölte: napjaikban “európai civilizációnk, nyugati világunk számos szereplője” akarja “temetni” a nemzeteket, nemzetállamokat, “félelmet, káoszt, anarchiát” hozva nyugati világunkba, hogy egy globális, univerzális összekevert nemzetiséget alakítsanak ki.

Mint fogalmazott: az “Európai Unió lelki, spirituális válságban van”, és kereszténység értéke, a hit megtagadása zajlik. Márpedig a miniszter szerint a kereszténység talajvesztése komolyan veszélyezteti a nyugati civilizációt.
A honvédelmi miniszter leszögezte: Magyarország kiáll az európai keresztény értékek védelme mellett. Látják a bajokat, veszélyeket, és ezektől megvédték és meg is fogják védeni Magyarországot. Példaként említette a déli határok védelmét, és megjegyezte: Magyarország a határok megvédésével nemcsak a magyar embereket, hanem az európai polgártársakat, az európai keresztény értékeket is védelmezi.

Simicskó István szerint a magyar történelemből megtanultuk, addig van magyar nemzet, állam, hazája a magyar embereknek, amíg Magyarország erős, meg tudja védeni határait. Hozzátette: ahhoz, hogy az ország védelmét még hatékonyabbá tudják tenni, ütőképes, professzionális és modern haditechnikával felszerelt katonákból álló Magyar Honvédségre van szükség.


Ennek érdekében fogalmazták meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot is, amelynek megvalósítása is megkezdődött – fejtette ki a miniszter, megjegyezve: ennek kiemelt része, hogy megbecsülik mindazokat a hivatásos, szerződéses és tartalékos katonákat, akik a Magyar Honvédségben szolgálják az ország védelmét.
A honvédelmi miniszter köszönetet mondott a tartalékos katonáknak, hogy felismerték korunk bajait, veszélyeit, és részt is kívánnak venni ezek elhárításában, a magyar családok, a magyar emberek biztonságának garantálásában. Mint kiemelte: a biztonságért minden korban és minden időben, nap mint nap tenni kell.
A haza védelme állandó feladat, ahogy Kossuth Lajos is megfogalmazta: mindennapi szolgálat – hangsúlyozta.

Simicskó István az ünnepi eskütétel utáni sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: addig van jövője Magyarországnak, amíg vannak tartalékos katonái, amíg van Magyar Honvédség, amely képesek megvédeni minden bajtól a magyar embereket.
A miniszter nagy lépésnek nevezte a csaknem 700 új területvédelmi tartalékos katona eskütételét, és megjegyezte: tavaly nyár óta 1600 új tartalékos katonával kötöttek szerződést. Jelenleg összesen mintegy 6600 tartalékos katonája van a honvédségnek. A cél, hogy egy 30 ezer katonából álló aktív állomány mögött egy 20 ezres tartalékos állomány legyen – fejtette ki a miniszter.

Fontos, hogy mindig legyenek emberek, akik vállalják a Magyar Honvédség szolgálatát, és Magyarország biztonságáért tesznek – emelte ki a miniszter, aki megjegyezte: a rendszeren belül van átjárás, a tartalékos katonák előtt a hivatásos és a szerződéses katonai pálya is nyitott.
Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke azt mondta: valós, megfogható erőt jelentő Magyar Honvédségre van szükség, és fontos, hogy mögötte olyan létszámú és felkészültségű önkéntes tartalékos erő legyen, amely bármikor az ország lakosságának rendelkezésére áll.

Az eskütételi ceremónia előtt – szintén a szentendre altiszti akadémián – a honvédelmi miniszter 45 ösztöndíjas tartalékos katona ünnepélyes szerződéskötésén is részt vett. A tartalékosok között egyetemi hallgatók is vannak. Ők valamennyien nappali tagozatú felsőoktatási tanulmányaik mellett vállalták az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot.

« vissza