„Az embernek hinnie kell abban, hogy van értelme annak, amit tesz.” – Mádl Ferenc

 

Az élet számtalan meglepetést tartogat számunkra, melyekhez elengedhetetlen a nyitottság. Ötgyermekes családapaként, közéleti szereplőként minden nap újabb és újabb kihívásokkal nézek szembe, s életemnek ez a sokszínűsége örömmel tölt el. Az öröm mellett mindig ott a cselekedni akarás. Családomért és hivatásomért igyekszem hittel és odaadással tenni, hogy mindazoknak adhassak, akikért felelősséggel tartozom: gyermekeimnek, szeretteimnek, valamint a Pest megyében élőknek egyaránt.

dr.Tarnai Richárd
"A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket." - Böjte Csaba "Csak akkor érdemes dolgokat létrehozni, ha azok<br />egy icipicit mozdítanak a világon." - Jókai Anna "A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint az<br />emberek és a nemzet szolgálata." - Magyary Zoltán "Csak a nép képes mindig új és új forrást adni a megújhodáshoz.<br />Erre elég bizonyíték ezer év magyar történelme." - Antall József
"A szeretetből vállalt küzdelem szül meg bennünket." - Böjte Csaba

Fotók

Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1 Image1

Friss

Emelkedik a közigazgatásban dolgozók fizetése Európai hulladékcsökkentési hét – Zöld övezet Lezárt utak Rendkívüli időjárási helyzet Dobogókőn Rendkívüli időjárási helyzet Pest megyében
Rendkívüli időjárási helyzet Pest megyében
Bemutatkoznak a monori és az aszódi képzőművészek

2018. 04. 26.

Folytatódott a kortárs képzőművészeti kiállítás sorozat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében. Április 26-tól az Aszódi és Monori Járás művészeinek kiállítása látható a pesti Vármegyeházán. A kiállítás megnyitóján részt vett és beszédet mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Husz Enikő, a Monori és Bőhm András, az Aszódi Járási Hivatal vezetője.

Varázslatos akvarell utcaképek, tájképek, sokat mondó portrék, színes csendéletek, szalmafonatok, horgolt pillangók és kerámia fali díszek is jól megférnek egymással a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületének most már bejáratott kiállítótermében. Immár hetedik alkalommal került sor a különböző Pest megyei járások művészeinek bemutatkozó tárlatára. A kiállítás sorozat nagyjából egy évvel ezelőtt indult és elmondható, hogy a művészek nagy örömmel fogadták a megjelenés lehetőséget, a hivatali munkatársak pedig azt az esztétikai élményt, amely egy kicsit színesebbé teszi számukra a hivatali mindennapjaikat.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a köszöntő beszédében kiemelte, hogy a „művész” az általános meghatározás szerint a szépet létrehozó személy, a „szép” pedig az a dolog, ami érdek nélkül tetszik, tehát olyan embereket láthat vendégül ismét a Pest Megyei Kormányhivatal, akik a szépet, a sokaknak tetsző alkotásokat hozzák létre.

Továbbfűzve a gondolatot a kormánymegbízott az „Isten áldotta tehetségű művész” megfogalmazásból kiemelte, hogy jó, ha tudja a művész, hogy azért tud ilyen nagy dolgokat létrehozni, mert valakitől kapta a tehetségét. Igazából ajándékba kapta azt, ami a tarsolyában van, amit továbbadhat. Aki pedig azt hiszi, hogy minden, amit ő létrehoz, az saját magától származik, annak a művészetéből valami hiányzik.

Tarnai Richárd végül megköszönte a képzőművészeknek, hogy eljöttek és lehetőséget adtak arra, hogy a művészi szolgálat és a hivatali szolgálat egy térben találkozzanak.

Az esemény keretében ezután Husz Enikő a Monori, Bőhm András pedig az Aszódi Járási Hivatal vezetőjeként köszöntötte a kiállítás megnyitóján megjelent vendégeket, majd a kiállító művészek emléklapot és könyvet vehettek át a kormánymegbízottól és együtt nézték meg a tárlatot.

 

« vissza